تأثیر تفکرات حاج قاسم بر موفقیت عملیات «طوفان الاقصی»-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
شیخ غازی حنینه، رئیس هیئت‌امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

تأثیر تفکرات حاج قاسم بر موفقیت عملیات «طوفان الاقصی»

شیخ غازی حنینه، رئیس هیئت‌امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی بارها از مقاومت فلسطین در غزه حمایت کرد و ایده خلاقانه وی باعث شد طرح حفر تونل‌های حماس شکل بگیرد، گفت: فرمانده سپاه قدس مبدع راهبرد «وحدت میان میدان‌ها» بود و نقش مهمی در شکل‌گیری راهبرد مقابله با رژیم صهیونیستی داشت. این راهبرد بعدها ادامه یافت تا اینکه به عملیات «طوفان الاقصی» در غزه رسید.
شیخ غازی حنینه؛ رئیس هیئت‌امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۱۱ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 01
کد خبر: ۲۲۰۹۴۴

تفکرات حاج قاسم چه تأثیری بر موفقیت عملیات «طوفان الاقصی» داشت؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بی تردید یکی از شاخص‌ترین فرماندهان مقاومت در منطقه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی بود که در ارتقای جایگاه مقاومت نقش برجسته‌ای ایفا کرد. محور مقاومت در یک دهه اخیر نه برای بقا، بلکه برای تحکیم و ارتقای موقعیت خود در منطقه غرب آسیا عمل کرد. امروز محور مقاومت یکی از تأثیرگذارترین بازیگران منطقه غرب آسیاست که دشمنان نیز به این موضوع اعتراف می کنند.


یکی از موضوعات مهمی که درباره سردار شهید سلیمانی وجود دارد، نقش وی در تحکیم موقعیت مقاومت در منطقه غرب آسیاست. شهید سلیمانی به صورت میدانی در نبرد علیه دشمن تکفیری و صهیونیستی نقش آفرینی کرد. در واقع شهید سلیمانی به عنوان فرمانده برجسته مقاومت به کمک دیگر فرماندهان این محور توانستند حلقه‌های مختلف مقاومت را به هم وصل کنند و به تعبیر برایان کاتز نظریه‌پرداز نزدیک به کاخ سفید، ژئوپلتیک مقاومت را شکل دهند.

در ۱۰ سال اخیر هر سالی که گذشت، روحیه مقاومت فلسطین برای مقابله با صهیونیست‌ها افزایش یافت. حاج رضوان، حاج عماد مغنیه به همراه حاج قاسم سلیمانی بارها از مقاومت فلسطین در غزه حمایت کردند و تفکر آنها باعث شد ایده حفر تونل‌های حماس شکل بگیرد

 


حاج قاسم سلیمانی مقاومت را به عنوان کلیت واحد و سازمانی منسجم و یکپارچه شکل داد و اعضای مقاومت نیز خود را در قالب جغرافیای ملی محدود نکردند، بلکه به عنوان مجموعه امنیت منطقه‌ای در نظر گرفتند.
 

 


به همین مناسبت و در آستانه چهارمین سالگرد شهادت حاح قاسم سلیمانی با شیخ غازی حنینه، رئیس هیئت‌امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان گفت وگویی انجام داده ایم که مشروح آن بیان می شود.

 

راهبرد معاصر: فرهنگ نشئت گرفته از مبارزات سردار سلیمانی و مکتب حاج قاسم و چه تأثیری بر رزمندگان مقاومت فلسطین در غزه و مواجهه با متجاوزان صهیونیست داشته است؟

حنینه: در ابتدا چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را به دو ملت شریف ایران و عراق تبریک و تسلیت می گویم. تبریک و تسلیت خاص من برای امام خامنه‌ای (حفظه الله)، رهبر انقلاب اسلامی و فرماندهان رشید محور مقاومت است. بی تردید روحیه شهامت حاج قاسم سلیمانی نقش ارزشمندی در مقاومت کنونی ملت فلسطین در نبرد غزه دارد.


در ۱۰ سال اخیر هر سالی که گذشت، روحیه مقاومت فلسطین برای مقابله با صهیونیست‌ها افزایش یافت. حاج رضوان و حاج عماد مغنیه بارها به غزه آمدند، از مقاومت فلسطین در غزه حمایت کردند. تفکر آنها باعث شد ایده حفر تونل‌های حماس شکل بگیرد که به چالشی برای صهیونیست‌ها تبدیل شده است. پس از این مرحله، مرحله دوم مقاومت فلسطین با دستور مسلح سازی کرانه باختری و اقدامات جهاد اسلامی شکل گرفت.


در مرحله اجرایی عملیات مقاومت فلسطین علیه اشغالگران صهیونیست تونل‌ها نقش مهمی داشتند و در آنجا تجهیز نیروها، تسلیح و ساخت بمب شکل گرفت؛ تونل‌هایی که ده‌ها متر زیر زمین بودند و هستند، قابل دسترسی نبودند و صهیونیست ها نمی‌توانستند با هیچ بمبی آنجا را نابود کنند. حاج قاسم با طراحی ایده حفر تونل‌ها ید طولایی در مقاومت فلسطین داشت و نقش مهمی در مقاومت این روزهای فلسطینیان در قالب عملیات «طوفان الاقصی» ایفا کرد.

 
تأمین ادوات لازم برای حفر تونل‌ها به وسیله حاج قاسم انجام شد و وی نقش زیادی در تأمین امکانات فنی، لجستیکی و مواد اولیه ساخت موشک‌ها داشت؛ موشک‌هایی که حدود 2 هزار کیلومتر بُرد دارند و می‌توانند آثار مخرب زیادی در اصابت با مواضع ارتش رژیم صهیونیستی داشته باشند. به جرئت می‌توان گفت، حملات اخیر به مواضع تیپ گولانی که باعث کشته شدن تعداد زیادی از صهیونیست‌ها شد، به وسیله همان موشک‌های ارتقا یافته فلسطینی بود که مهارت ارتقا و استفاده از آن به وسیله حاج قاسم به فلسطینیان منتقل شده بود.


تیپ گولانی را نخبگان ارتش صهیونیستی تشکیل می‌دهند که با تدبیر و تفکر و ایده حاج قاسم سلیمانی در ارتقای موشک‌های نسل قدیم فلسطین زمین گیر شدند.

 
راهبرد معاصر: فرماندهی حاج قاسم در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چگونه توانست مناع از نفوذ آمریکا در منطقه شود؟

حنینه: تشکیل سپاه قدس و فرماندهی حاج قاسم سلیمانی (شهید قدس) نقش زیادی در مقابله با قدرت گیری نیروهای آمریکایی در منطقه داشت. اکنون آمریکا به دلیل ضعف و شکست از ایران در ابعاد نظامی و منطقه‌ای چاره‌ای جز حمایت یکجانبه از رژیم صهیونیستی برابر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در جنگ غزه ندارد. آنها در سال‌های اخیر در افغانستان، عراق، سوریه و یمن در قالب ائتلاف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شکست خورده اند و اینک ساختار منطقه به دست محور مقاومت شکل می‌یابد.


دولت سوریه، حشد الشعبی عراق، حزب الله لبنان، انصارالله یمن و مقاومت فلسطین به قدرت‌های بازدارنده‌ای تبدیل شده‌اند که می‌توانند ثبات را در منطقه برقرار کنند.

 
راهبرد معاصر: چگونه سردار سلیمانی توانست پرچم صلح و ثبات را در غرب آسیا بگستراند؟

حنینه: غربی‌ها و آمریکا خوب می‌دانند برقراری ثبات و امنیت در منطقه و شکست رژیم صهیونیستی در عملیات «طوفان الاقصی» و مقاومت فلسطین می‌تواند تا سال‌های آینده دست آمریکا و رژیم صهیونیستی را از هرگونه توطئه چینی و تلاش برای مدیریت ساختار منطقه کوتاه کند.

تشکیل سپاه قدس و فرماندهی حاج قاسم سلیمانی (شهید قدس) نقش زیادی در مقابله با قدرت گیری نیروهای آمریکایی در منطقه داشت


ثبات در منطقه از تأثیرگذاری الفاظ و سیاست‌های آمریکا و غرب در منطقه غرب آسیا می‌کاهد. امروز آمریکا و چند کشور غربی در تلاش هستند مجموعه‌ای با هدف ائتلاف دریایی مقابله با یمن تشکیل دهند که تاکنون به سرانجام نرسیده است. هدف آنها شکستن هیبت و عظمت ایستادگی ملت یمن در برابر رژیم صهیونیستی و قدرت‌های غربی است که با بسته شدن باب المندب و دریای سرخ با چالش در حوزه حمل و نقل دریایی و انتقال محموله‌های انرژی مواجه شده‌اند.


به طور کلی می‌توان گفت، اقدامات، تفکرات و راهبردهای عملی و نظامی حاج قاسم در مدت فرماندهی سپاه قدس را می‌توان اکنون عامل ثبات منطقه و قدرت محور مقاومت در عراق، سوریه، لبنان و یمن دانست.


لبنان با وجود محاصره اقتصادی روحیه جنگاوری و مقاومت خود را حفظ کرده است؛ سوریه با همین روحیه توانست محاصره سیاسی را بشکند و به جایگاه اصلی خود در اتحادیه عرب و میان کشورهای عربی و اسلامی منطقه برسد؛ یمن نیز بعد از سال‌ها دست و پنجه نرم کردن با دشمن حوزه خلیج فارس اکنون به قدرت بازدارنده‌ای برای محور مقاومت تبدیل شده است و عربستان و امارات به قدرت نظامی و راهبردی یمنی‌ها پی برده اند.

 
همه کشورهای مقاومت زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران و راهبردهای انقلابی قرار دارند که در بیش از ۴۰ سال اخیر مورد هجمه انواع توطئه‌ها و تحریم‌های آمریکا و غرب قرار داشته و به خوبی از عهده مقابله با آنها برآمده است.

همه کشورهای مقاومت زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران و راهبردهای انقلابی قرار دارند که در بیش از ۴۰ سال اخیر مورد هجمه انواع توطئه‌ها و تحریم‌های آمریکا و غرب قرار داشته و به خوبی از عهده مقابله با آنها برآمده است


راهبرد معاصر: حاج قاسم چه نقشی در در وحدت میان گروه های مقاومت در منطقه ایفا کرد؟

حنینه: حاج قاسم سلیمانی نمونه کامل فرماندهی صلح جو و وحدت طلب میان کشورهای منطقه است که تلاش کرد در سال‌های اخیر و در دوران جنگ با گروه تروریستی داعش گروه‌ها و جریان‌های مختلف شیعه، سنی و کُرد را در عراق یا جریان سیاسی بعضاً دارای گرایش‌های مخالف هم در لبنان را به هم نزدیک کند و در سوریه محور حفظ وحدت میان دولت قانونی و مردم بود. حاج قاسم را می‌توان پل حفظ وحدت میان مقاومت سوریه، عراق، لبنان، فلسطین و یمن دانست که تلاش دائمی در راستای حفظ وحدت اسلامی داشت.


فرمانده سپاه قدس مبدع راهبرد «وحدت میان میدان‌ها» بود و پیش از شهادت، نقش مهمی در شکل‌گیری راهبرد مقابله با رژیم صهیونیستی داشت و این راهبرد بعدها ادامه یافت تا اینکه به عملیات «طوفان الاقصی» در غزه رسید. در این عملیات شاهد حملات مشترک حشد الشعبی عراق، انصارالله یمن، مقاومت فلسطین و حزب الله لبنان به تجاوزات رژیم صهیونیستی در نوار غزه هستیم.

 

ارسال نظر